Звіт за вересень


Перший місяць осені пройшов під знаком важких боїв на Сході та Півдні, а отже, і у нас було чимало роботи. У цей місяць ми допомогли нашим військовим відремонтувати 2 машини та передали 1 автомобіль — Kia Sorento — на потреби бойового медика. Дякуємо за це нашим німецьким друзям.

На потреби бійців ППО минулого місяця ми передали прожектор для виявлення дронів. А для наших дронщиків — батарею, антену для підсилення сигналу та набір антен для FPV-дронів. З іншого спорядження у вересні ми передали бійцям коліматорний приціл Holosun, магніфаєр для ПНБ, глушник, 2 магазини, генератор, 2 плити 4 класу, 2 плитоноски, 7 бронепакетів і 1 захист потилиці, 1 військовий намет, 4 тактичні й 1 медичний рюкзак, 3 зимові спальники та багато інших, дрібніших речей.

Поступово починаємо передавати бійцям теплий одяг. У вересні віддали 1 куртку софтшел, 9 пар штанів, 4 куртки, 2 вітровки, 2 пари тактичних рукавиць, 1 пару військових чобіт, пончо, а також футболки та бафи.

І, звісно ж, тактична медицина. Бійцям і бойовим медикам ми надіслали 14 турнікетів, 27 оклюзійних наліпок, 26 ізраїльських бандажів, 6 абдомінальних бандажів, 26 щитків на очі, 9 гемостатичних бинтів, 14 декомпресійних голок, 4 назофарингіальні трубки, 3 системи I-GEL, ноші, тонометр тощо.

У вересні у нас не було власних гуманітарних поїздок. Але разом з Comité Ukraine — Suisse ми відвідали село Старосілля Херсонської області, де наші швейцарські друзі закупили для 117 місцевих школярів товари для навчання у школі. А діти в Лиманьскій громаді почали навчання на комп’ютерах, переданих під час останньої місії на Донбас. 

Таким був наш вересень. І наступні місяці не обіцяють бути легкими. На вулиці вже холодно, а отже, час закупати зимові речі та готуватися до блекаутів. Тому, як і раніше, ми будемо надзвичайно вдячними за підтримку «Колективів солідарності». Вона критично важлива!

Наші реквізити