Гуманітарна медична допомога


Від наших європейських друзів ми постійно отримуємо ту чи іншу медицину, яку потім передаємо медичним закладам, парамедикам чи стабілізаційним пунктам.

В останні пару тижнів нам вдалося відправити одразу декілька передач. Одна з них — для парамедиків 95 бригади, які працюють на лиманському напрямку. Їм дісталися електричні та механічні тонометри, еластичні бинти, шини, фіксуючі пластирі, тести на COVID, знеболювальні аерозолі, фіксуючі шини на ноги і п’яти, ножиці та пінцети.  

Іншу передачу надіслали нашим медикам з руху медсестер «Будь як Ніна». Їм передали електричні тонометри, медичні серветки, фіксуючі пластирі, катетерні коплекти, наліпки від пролежнів, ємності з фізрощином та сильні знеболювальні. Нам хочеться особливо підтримати їх у ці дні, адже вони мало не єдині, хто сьогодні піднімає питання мізерних зарплат і поганих умов праці медиків. 

Ще частину передали для двох лікарень у Кривому Розі: лікарні при залізничному депо та 8 лікарні, з якою маємо давні дружні відносини. Туди відправили тонометри, ящики з пластирями та перев’язкою, 4 фонендоскопи, голки і шприци різних діаметрів, антисептики, тести на COVID, медичні рукавички різних розмірів, комірці Шанца, антибіотики, фізрозчини, знеболювальні.

Нарешті, частина медицини дуже знадобиться у притулку для тварин «Дім “особливих” хвостиків», розташованому в Ірпені під Києвом. Притулок займається допомогою тваринам із фізичними та психічними особливостями, багато з яких постраждали від рук людини. Нині у ньому перебуває майже сотня пацієнтів. У «Дім» ми також відвезли пластирі, шприці, голки, крапельниці, рукавиці, медичні розчини, сечоприймачі та інші речі, які допоможуть у лікуванні хворих тварин.