Євгеній Осієвський загинув 22 травня під Бахмутом


Ще одну надзвичайну людину забрала війна. З сумом хочемо повідомити про загибель нашого товариша — лівого журналіста та популяризатора науки Євгенія Осієвського. Женя загинув 22 травня під Бахмутом.

Початок війни застав його в університетському гуртожитку у Ворзелі — містечку поруч з Бучею, Гостомелем та Ірпенем. Тож перші два тижні він пробув в окупації, про що написав неперевершений репортаж. А пізніше доєднався до ЗСУ.

Женя був надзвичайно талановитою та енергійною людиною. Справжнім ідеалістом і мрійником. Задля того, аби написати хороший репортаж, він міг на кілька місяців зануритися в життя язичників чи кришнаїтів або пройти кілька рівнів посвяти саєнтологів. Він також планував поїздку на острови Вануату, що у Тихому океані. Спочатку його зупинив COVID, потім — війна.

Женя пішов, але залишив по собі найкращі спогади, багато друзів і великий спадок: цілу серію надзвичайно цікавих, сповнених дотепного гумору та літературного хисту статей. Прочитати їх ви можете на сайтах видань «Спільне» та «Куншт» .

30 травня Женю поховали у його рідному Кропивницькому.

Якщо ви хочете підтримати матір Жені, лишаємо її картку:
4731219643733987