Відновлення півдня


Наразі вся наша увага прикута до Херсонської області, де через знищення Каховської ГЕС вода затопила десятки населених пунктів та окремі райони Херсона. Ми також готові допомогти постраждалим, але зараз хотіли б розказати дещо про нашу роботу на півночі області, де місяцями пролягав фронт і відновлення житла вже розпочалося.

Відновлення України — це не те, що відбудеться в далекому майбутньому, після омріяної перемоги. На жаль, люди, чиї будівлі були пошкоджені чи знищені, не можуть чекати. Це те, що відбувається прямо зараз. При чому переважно силами самих мешканців за підтримки волонтерів. Зокрема й «Колективів солідарності».

Ми вже звітували про нашу поїздку у Херсонську та Миколаївську область. Села, які довгий час були прямо на лінії фронту, зазнали колосальних руйнувань. Але попри це, люди повертаються у них і починають відбудовувати свої будинки. Тож цього разу ми знову передали їм будівельні інструменти, аби полегшити це завдання. Багато інструментів були передані всій громаді, щоб кожен мешканець мав можливість скористатися ними. 

Цього разу ми передали електролобзики, електрокоси, дрелі, болгарки, шліфувальну машинку, троси, подовжувачі, ручні пили, лопати, сокири та набори інструментів. Придбати їх нам допомогли товариші з Ukraine Solidarity Bus, за що ми їм неймовірно вдячні. А розвезли по селах друзі з волонтерської групи Beautiful Studio й італійський товариш Людовіко.

Допомогти вдалося не лише місцевим мешканцям, а і їхнім тваринам. Завдяки вашій допомозі ми закупили або отримали їжу для тварин, яку також розвезли по селам. 

Наша робота триває. Сподіваємося, наступними етапом буде безпосередня допомога у відновлені будівель. Наразі це лише проект, але якщо вам цікаво стати його частиною — долучайтеся.