Допомога тваринам, врятованим з передової


Минулого тижня успішно завершилася місія з доставки корму, ліків та інших речей для тварин за запитом медикині з одного штабу в Запорізькій області.

Тварини на цій війні страждають так само, як і люди. А більшість із них мало пристосовані до виживання без людини. Наша подруга-медикиня, її колеги у штабі, бійці їхнього батальйону постійно рятують когось із фронту та прилеглих до нього територій: без догляду кіт чи пес просто загине від голоду чи від ворожих снарядів.

Число тварин у розташуванні постійно коливається: хтось прибуває, інші силами солдат та волонтерів знаходять нові домівки. Але якась їх кількість весь час перебуває на базі, і їм весь час потрібен корм. Це різні тварини, тому ми закупили сухий корм та консерви для середніх і крупних собак, для дрібних песиків, для котів і для найменших — кошенят та цуценят. 

Ми також передали протипаразитарні засоби. Адже незалежно від сезону й умов тварини мають стабільно оброблятися від паразитів (маленький ремайндер для читачів: обробляйте своїх домашніх улюбленців раз на 3 місяці!).

Поїздка тривала два дні. На момент приїзду у штабі перебувала лише частина тварин, оскільки медики зазвичай забирають своїх підопічних з собою, але нам все ж таки вдалось почути їхні історії.

Майже всі підопічні штабу мають трагічне минуле: киця, що залишилася єдиною вцілілою після нічного обстрілу «Пункту незламності», пес Аккі, якого переїхали та залишили помирати (його вчасно помітили бійці батальйону і доставили до лікаря), Валерка, полковий пес, що був чотири рази контужений, інші тварини теж так чи інакше постраждали від цієї війни. 

Ця поїздка стала можливою завдяки всім, хто долучилися до збору коштів, приносили речі для тварин та корм у кафе Mates чи відправили їх поштою. Ми вам щиро вдячні. Окрема подяка нашим італійським друзям з Brigate Volontarie per l’Emergenza, які зібрали значну кількість коштів, і Людовіко, який приїхав в Україну, аби допомогти волонтерському руху!