Текст памʼяті Фінбару Кафферкею(Геваль Чіа)


Цей текст присвячений памʼяті іншого нашого товариша, який загинув у бою 19 квітня 2023 року.

Фінбар Кафферкей на псевдо Геваль Чіа був воїном-інтернаціоналістом, який працював і боровся проти держави та капіталу. Він умів бачити глибше, ніж поверхові суперечності та дилеми, які могли паралізувати інших, а натомість цінував складність світу. Можна бути водночас розважливим і рішучим — саме таким був він.

Чіа приїхав до України з початком повномасштабної війни і допомагав антиавторитарному волонтерському руху. Він регулярно возив гуманітарну допомогу і машини на фронт з Польщі в Україну разом із ACK Galicja та XVX Tacticaid. Привозив прилади нічного бачення для GNIP. Їздив у гуманітарні поїздки у прифронтові території з нами та hwv_ua. Коли його питали, чому він цим займається, Чіа завжди відповідав: «Бо у мене є час і я можу тут бути корисним».

Фінбар навчив інших уважно дивитися, слухати і вчитися — і вважав, що важливо бачити усе на власні очі. Він легко рухався складним світом, почувався комфортно з різними людьми, був компетентним у складних ситуаціях і спокійним посеред хаосу.

Фінбар був активним і у себе на батьківщині. У своєму рідному графстві Мейо він був активним учасником протестів проти будівництва газопроводу Shell to Sea.

Зі своїм характером він захищав узбережжя батьківщини від грабіжницьких корпорацій. Зі своїм розумінням він воював у битві за Ракку і проявляв співчуття до всіх, із ким зустрічався під час революції у Рожаві проти режимів Ісламської держави та Туреччини. Зі своєю відданістю справі він служив українському опору — такому, яким він є.

Коли він вирішив стати бійцем підрозділу разом із трьома нашими товаришами, ми почали підтримувати його необхідним обладнанням. Можете почитати про це на «Екоплатформі».

Він був глибоко відданим товаришем, який завжди ставив на перше місце боротьбу і свою любов до інших. Він був дотепним, добрим і любив цілковито і відкрито.

Із вдумливістю, добротою та рішучістю Фінбара ми продовжуємо нашу боротьбу.

Beir Bua («Здобувай перемогу»).