Punk Against Putinism!


Музика завжди була невід’ємною частиною спротиву. І сьогодні артисти та музиканти також відіграють важливу роль у підтримці боротьби проти російського імперіалізму. Так, з початку року відбулося одразу кілька концертів на підтримку «Колективів солідарності».

25 лютого, на наступний день після річниці вторгнення російських військ, у Празі відбувся фестиваль Riot Over River Winter — STOP WAR! STOP PUTIN! 25 панк, краст та хардкор-банд, 12 техно і даб-степ діджеїв. І головне — більше 1000 учасників. Ось справжній масштаб солідарності чеської антифашистської сцени з антиавторитарними бійцями в Україні!

11 березня у Варшаві з повним солд-аутом відбувся 161 Fest. Концерт був приурочений до Всесвітнього дня боротьби проти расової дискримінації (відзначається 21 березня) а зібрані кошти пішли на підтримку антиавторитарних ініціатив, що допомагають Україні.

17 березня у Франкфурті відбулася «Вечірка солідарності з анархістами, які борються в Україні». Організатори наголошують, що хотіли б підтримати анархістів з України, Росії та Білорусі, які спільно борються проти путінського імперіалізму.

1 квітня вже у Парижі відбувся концерт PUNKS AGAINST PUTINISM. «Це наш спосіб підтримати наших товаришів в Україні: анархістів, антитоталітарних активістів, профспілкових діячів і низових активістів, які приєдналися до збройної боротьби з путінізмом», — пишуть організатори й організаторки.

Ще одна подія від наших чеських друзів відбулася 22 квітня. У прекрасному місті Оломоуц на підтримку «Колективів солідарності» звучав альтернативний рок.

А 29 квітня естафету панку та хардкору приймають Сполучені Штати. Концерт відбудеться у Нью-Йоркському Брукліні, і він вартий уваги вже навіть завдяки афіші. Ви тільки гляньте!

Ми щиро вдячні всім організаторам цих подій. Ваша допомога відчутна! Закликаємо тих, хто хотів би нам допомогти, звернути увагу на такий формат. Виграють від нього всі. Але передусім — антиавторитарні бійці та бійчині в Україні.