Гуманітарна команда «Колективів солідарності» щойно повернулася з Херсонської області


Гуманітарна команда «Колективів солідарності» щойно повернулася з Херсонської області і зараз готує для вас звіт. Але ще одна наша подорож так і не була висвітлена. У лютому спільно з каталонською товаришкою з організації Lluita Internacionalista (UIT-CI) ми відвідали Добропілля (Донецька область) і Запоріжжя.

Добропілля — шахтарське мономісто. Тут ми зустрілися з профспілкою шахтарів і донбаською філією «Трудових ініціатив» — наших давніх партнерів. З перших днів у їхньому офісі діє гуманітарний центр, де допомогу отримують як мешканці Добропілля, так і переселенці. Ми передали їм велику кількість теплого одягу (з ним допомогли німецькі товариші та Юлія Новобранець), який «Трудові ініціативи» розповсюдили серед мешканців і мешканок району. А для сімей загиблих на фронті військових ми закупили 85 продуктових наборів.

Так само 79 продуктових наборів було придбано для членів незалежної профспілки залізничників у Запоріжжі. На жаль, їхні доходи з початком вторгнення різко скоротилися, тож навіть продукти харчування є для них суттєвою підтримкою.

«Раніше я отримував 1000 євро. Сьогодні — 300», — каже машиніст локомотива і голова профспілки Сергій. Зарплата ж його дружини, відповідальної за забезпечення мастила для потягів, і того менша. Під час нашої розмови їй як раз прийшов аванс — 40 євро.

Це вже третя гуманітарна поїздка до робітничих регіонів, що стала можливою завдяки UIT-CI, за що ми їм надзвичайно вдячні. Детальну розповідь про цю поїздку, а також інтерв’ю з профспілковими активістами, записане під час неї, ви можете знайти за посиланням.