Колективи Солідарності повернулися з другої гуманітарної місії в Лиман


Місто Лиман (Донецька область) серйозно постраждало і від обстрілів, і від 6-місячної російської окупації. На щастя, після його звільнення українською армією в жовтні 2022 ми маємо змогу посильно допомагати його мешканцям, а це близько 13000 людей, які пережили не лише місяці інтенсивних обстрілів, які фактично знищили місто, а й зиму без газу та центрального опалення.

Як і минулого разу, ми виходили з безпосередніх запитів людей – місцеві самі писали або диктували нам по телефону свої потреби. В результаті, ми роздали десятки електрообігрівачів та електроплит, павербанків, телефонів, дрібної кухонної та медичної техніки, сотні кілограмів одягу, взуття, посуду, ліків, корму для тварин та засобів гігієни.

Усе це було б неможливо без вашої допомоги: ваших донатів на наші гуманітарні потреби, речей, які ви ящиками відправляли або приносили на наші пункти збору та друзів, які погодилися перетворити свої офіси та заклади на наші пункти 🖤

Окрема подяка Ukraine Solidarity Bus за надане електричне обладнання; Comité Ukraine – Suisse за якісні взуття та одяг, а Екологічна Платформа за те, що посортували його та відправили у Лиман; центру реабілітації тварин «Step UP» за наданий корм для тварин; феміністичній організації FemSolution – за 100 гігієнічних наборів, а товаришкам з Білкіс та кафе Mates за допомогу у зборі речей.

І, звісно, Ксенії Козенюк та Олексію Притугіну за прекрасні фото.

Спасибі всім, хто не на словах доводить, що солідарність – це сила! 💪💪💪