🇺🇦 Розповідаємо про ще одну нашу поїздку, яка стала можливою завдяки міжнародній кампанії солідарності, організованій UIT-CI.


🇺🇦 Розповідаємо про ще одну нашу поїздку, яка стала можливою завдяки міжнародній кампанії солідарності, організованій UIT-CI. Протягом тижня наша невелика турецько-каталансько-українська група подорожувала Кривбасом, де зустрілася з членами шахтарських та залізничних профспілок. Робітникам Кривого Рогу і Запоріжжя ми передали військове спорядження, теплий одяг та гуманітарну допомогу, яка через падіння рівня зарплат є для них критично важливою.

На індустріальних підприємствах Кривого Рогу, таких як КЖРК чи Арселор Міттал, сьогодні мобілізовано близько 10% співробітників. Схожа ситуація і на Укрзалізниці. Це сотні членів незалежних профспілок, яких, за словами профспілкових лідерів, мобілізують у першу чергу. Ми передали їм термобілизну, зимову форму, військові рюкзаки, теплі рукавиці, павербанки, кемпінгові газові балони та військовий намет. Також для бійців-залізничників були закуплені 4 цифрових рації Hytera bd615.

“Раніше я отримував 15000 в місяць. Сьогодні ж роботи стало менше і я отримую 8”, – розповідає Сергій, машиніст локомотива і голова незалежної профспілки у Запоріжжі. “А моя дружина взагалі 3400”. Наталія, дружина Сергія, перші 3 місяці повномасштабної війни провела разом з дітьми у Італії, але не витримала і повернулась. Зараз вона працює в тому ж локомотивному депо, контролює видачу пального для потягів.

Через катастрофічне падіння рівня доходів профспілка попросила допомогти з продуктовими наборами для 79 її членів, що і було зроблено.

Ми вдячні Седату, Хосе та Естер, які не побоялися приїхати в Україну а також всім тим, хто зробив цю поїздку можливою. Зокрема, аргентинським залізничникам, які у цьому дуже допомогли.