🇺🇦 2 жовтня в Україні відзначали День територіальної оборони України


Ми вже звикли прив’язувати пости до таких подій, адже нам завжди є кого вітати. Десятки антиавторитаріїв долучилися до сил ТРО у перші дні війни. Багато хто з них пізніше перевелися до інших підрозділів, аби бути ближче до лінії фронту. Але і сьогодні ми підтримуємо не менше 15 антиавторитарних активістів і чимало членів профспілок, які продовжують нести службу в силах ТРО.

Сили територіальної оборони Збройних сил України — це наймолодший вид сил ЗСУ, створений у 2022 році. Передбачалося, що кожне місто у випадку військового вторгнення матиме резерв підготовлених цивільних, які вміють користуватися зброєю та мають тактичні й технічні навички, необхідні для оборони. Непоодинокими є і випадки, коли сили ТрО залучаються до бойових дій далеко від громади, яку вони спочатку підписувалися обороняти.

Саме сили ТрО допомогли військовим ЗСУ відстояти у перші дні війни території Київщини, Чернігівщини, Сумщини.

Сьогодні наші ТРОшники розкидані по всій лінії фронту. Хтось воює у складі мінометної батареї на Харківщині, хтось як бойовий медик у Краматорську, чергують на північних кордонах, займаються розмінуванням територій, хтось продовжує охороняти свою громаду. Вітання вам, товариші і товаришки і дякуємо за роботу!